Posts

Showing posts from 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Image
Masih belum terlambat untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua rakan-rakan blogger. Tahun ni aku beraya di Pasir Mas, Kelantan. Perancangan di saat akhir, dapat juga kami sekeluarga beraya di kampung halaman.












Amri Yahyah tumbuk kemaluan Ghaddar

Image
Hahahaha lucu betul la, Amri bukan saja pandai bermain bola, tapi pandai bermain anu.... Jangan marah yer peminat Amri. Kata-kata ni hanya gurauan semata-mata. Mungkin tumbukan ni salah satu strategi dalam permainan bola sepak. Amri pun macam takde tempat lain dah nak tumbuk kan. Hahahaha.



Akhirnya, dua pemain Selangor, Amri Yahyah dan Bunyamin Umar, digantung tiga perlawanan dan denda RM1500 selepas mengaku bersalah melakukan  'kekasaran melampau' terhadap pemain import Kelantan, Mohammad Ghaddar pada aksi Liga Super di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu, 29 Jun lalu.

Mereka dikenakan hukuman itu oleh Jawatankuasa Tatatertib Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dipengerusikan, Datuk Taufik Abdul Razak yang bersidang di Wisma FAM, semalam.

Bagaimanapun, Ghaddar yang menghadapi pertuduhan melakukan kekasaran terhadap Bunyamin dalam perlawanan sama dan mengaku tidak bersalah akan dibicarakan, Jumaat ini.

Sumber Berita Harian




Gambar Dato' Lee Chong Wei bersama bakal isteri (Wong Mew Choo)

Image
Sebelum ni aku post gambar-gambar Lin Dan bersama isteri, kali ni aku post gambar-gambar Dato' Lee Chong Wei bersama kekasih (Wong Mew Choo) yang merupakan bekas jaguh badminton negara kita suatu ketika dulu.


Rupanya dorang ni dah hampir 11 tahun bercinta walaupun sebelum ni pernah terputus di tengah jalan semasa Kejohanan Dunia 2009. 
Beliau merancang untuk mendirikan rumah tangga pada tahun hadapan. Beliau akan membuat pengumuman pada sidang akhbar selepas pulang dari London nanti.

Beberapa gambar lagi di bawah.

Gambar Lin Dan bersama isteri (Xie Xifang)

Image
Setelah menyaksikan perlawanan badminton antara dua jaguh tadi, aku dengar pengulas perlawanan ada menyebut tentang isteri Lin Dan. Baru lah aku tahu yang Lin Dan ni dah berkahwin rupanya. Isteri Lin Dan ni merupakan bekas jaguh dunia jugak macam dia. Wah tabik spring la, pandai Lin dan cari bini. Hiihihihi





Beberapa lagi gambar di bawah.

Olimpik : Pingat perak dari Datuk Lee Chong Wei

Image
Datuk Lee Chong Wei telah berjaya menghadiahkan pingat pertama buat kontinjen Malaysia sebentar tadi. Lee Chong Wei mngulangi pencapaian beliau di Beijing dengan memenangi pingat perak. Jutaan tahniah kepada beliau kerana telah mengharumkan nama Malaysia di arena antarabangsa.
Lee Chong Wei telah tewas dengan Lin Dan (China) dengan mata 21-15 (26 minit), 10-21 (20 minit), 21-19 (28 minit)di Arena Wembley. Perlawanan berlangsung dengan sengitnya. Akhirnya berjaya dimenangi oleh Lin Dan.


Beliau telah meminta maaf sejurus tamat perlawanan. Kami bangga dengan semangat beliau yang tinggi walaupun hanya berjaya merangkul pingat perak.

ESPN commentator said Lee Chong Wei is sucha great guy while Lin Dan is 'a bit arrogant'. Skills win you medals, but attitude win hearts.


Wajarkah atlet tidak berpuasa untuk Olimpik?

Image
Korang tengok tak perlawanan memanah antara Khairul Anuar dengan Furukawa Takaharu malam tadi? Nampak tak yang Khairul ada minum air? Waktu tu da berbuka ke? Walaupun dia letih beraksi memanah, tapi bagi pendapat aku lah, itu bukannya alasan semata untuk dia berbuka. Berpuasa di bulan Ramadhan adalah wajib bagi setiap umat Islam.

Memetik kata-kata Pensyarah Kanan Fakulti Syariah dan Undang-Undang Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) Dr Irwan Mohd Subri."Atlet tidak sepatutnya menjadikan faktor keletihan berpuasa sebagai alasan untuk mereka menjadi lemah, sebaliknya menjadikan kisah perang Badar sebagai pembakar semangat mereka untuk membawa pulang pingat emas pertama negara."
Aku bukan lah nak mengaibkan dia. Sekadar mohon pandangan rakan-rakan mengenai isu ini.

Olimpik : Khairul Anuar berjaya ke Suku Akhir

Image
Khairul Anuar melakarkan kejutan apabila berjaya mengalahkan pemanah tuan rumah, Larry Godfrey pada pusingan ketiga acara recurve individu lelaki hari ini.

Khairul akan menentang Furukawa Takaharu (Jepun) pada jam 9.13 malam ini secara langsung di RTM1.
Semoga Khairul berjaya ke peringkat separuh akhir.

Olimpik : Lee Chong Wei berjaya ke Separuh Akhir

Image
Dato' Lee Chong Wei telah berjaya menempah slot ke peringkat separuh akhir pertandingan badminton perseorangan lelaki setelah menewaskan pemain dari India, Parupalli Kasyap dengan mata 21-19, 21-11 dalam masa 44 minit di Arena Wembley pada awal pagi Jumaat tadi.
Kashyap telah memberi tentangan yang hebat di set pertama yang menjangkau hingga 27 minit masa perlawanan tetapi Lee Chong Wei telah membuat kawalan penuh di set kedua seterusnya mendapat kemenangan dalam masa 17 minit.
Lee Chong Wei akan bertemu dengan pemain China, Chen Long di peringkat separuh akhir nanti. Chen Long telah menewaskan Peter Gade (Denmark) dengan mata 21-16, 21-13 dalam satu lagi perlawanan suku akhir.

Selamat tinggal Julai

Image
Pejam celik pejam celik, dah masuk bulan ogos. Aduh cepat sungguh masa berlalu. Banyak lagi target tahun ni tak tercapai lagi. Aku masih ada empat bulan lagi untuk capai semuanya sebelum tahun 2012 berakhir.

**Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA. 

Wajah-wajah kesayangan hamba

Image

Gambar Nur Suryani Mohamed Taibi Sarat Mengandung ketika beraksi di Olimpik London

Image
Menang atau kalah memang adat pertandingan, tetapi dalam hal ini, yang pasti, Nur Suryani, pakar dalam acara 10 meter air-rifle, sudah berjaya menarik seluruh dunia yang kagum dengan rekod yang bakal diciptanya sebagai peserta yang menyertai sukan Olimpik ketika mengandung lapan bulan.
Sebenarnya, Nur Suryani hampir terlepas peluang untuk menyertai Olimpik London kerana pakar sukan Malaysia bimbang keadaannya yang sarat mengandung tidak mengizinkan atlet ini bertanding dengan selesa. 


Memetik kata-kata Nur Suryani kepada The New York Times menampakkan sikap serta semangatnya yang bertaraf universal "Bagi saya, tiada apa yang mustahil. Ini suatu cabaran. Jika saya mengalah kali ini, saya kena tunggu empat tahun lagi. Mungkin, ketika itu, peluang untuk saya sudah tiada lagi."
Beberapa lagi gambar ketika beliau beraksi.

Santapan kegemaranku

Image
Salam sejahtera semua rakan-rakan. Haa gambar pertama ni bukan lah makanan aku... hahaha ni adik bongsu kesayangan aku. Entry kali ni aku nak tunjukkan makanan-makanan kegemaran aku yang telah dimasak oleh mama setakat seminggu berpuasa ini.

Aku tak ego! Aku tak ego!

Apakah maksud EGO yang sebenarnya?


Bila kau tak luahkan perasaan, EGO ke? Bila kau pendamkan perasaan, EGO ke? Bila kau gembira, kau tak tunjuk, EGO ke?
Bila kau menangis, kau rasa kau lembik, EGO ke? Bila kau sayang, tapi kau kata benci, EGO ke? Bila kau nak, tapi kau kata tak nak, EGO ke? Bila kau bengang, kau rasa nak tumbuk orang, EGO ke? Hahaha ini baran namanya.
Setiap manusia ada ego masing-masing, sama ada tinggi atau rendah.
Bagi aku, aku ego sebab takut dikecewakan dan takut untuk menerima kenyataan.  Bila aku terlalu ego, aku terpaksa kawal semua perasaan semata-mata tak nak tunjuk perasaan sebenar. Maksudnya aku sembunyikan perasaan sebenar, semata-mata untuk tengok orang lain bahagia.
Walaupun ada orang akan cakap "egonya kau". Aku masih mencari-cari maksud EGO sebenar..

Kembali

Image
Wahhhhhhhhhhh, lamanya tak update blog ni!! Nak kena buang habis sarang labah-labah kat blog ni.. hehehe.. Aku kembali menjadi blogger... Yeahhh steady...

Dua hari lagi bulan Ramadhan akan menjelma. Bulan dimana para syaitan diikat dan dikurung. Hahaha bulan ni je lah aku paling berani sebab dijamin takkan jumpa hantu.

Kali ini aku baru berkesempatan untuk menulis entry baru setelah agak sibuk sebelum ni.

Lagu kesukaan aku!

Image
Serius aku sangat suka lagu ni. Setiap kali dengar aku akan teringat dia. Rindukan dia.....
 Bruno Mars - It Will Rain

Selamat Tahun Baru 2012

Image
Masih belum terlambat untuk aku ucapkan selamat tahun baru kepada semua. Setelah berbulan-bulan aku tak update blog, kini aku kembali. Yeahhhh...


**Semoga tahun ini lebih baik dari tahun lepas.